WOZ-bezwaar eigenaar bedrijfspand

WOZ waarde bedrijfspand

Het vaststellen van de WOZ waarden van bedrijfspanden is een ingewikkeld proces, omdat er allerlei juridische uitzonderingen van toepassing kunnen zijn. Hierdoor wordt de WOZ waarde vaak als vast gegeven aanvaard en niet door de eigenaar of zijn accountant betwist. Dit is zonde, want vaak is een verlaging van de WOZ waarde wel mogelijk.

 

Met een lagere WOZ waarde van uw pand betaalt u minder OZB, minder waterschapsbelasting en minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Ook heeft een lagere WOZ waarde positieve gevolgen voor uw bedrijfsresultaat.

 

Argumenten WOZ-bezwaar

De WOZ waarde van uw bedrijfspand is het bedrag waarvoor u het pand op waardepeildatum volgens de gemeente kon verkopen. De WOZ waarde is als het ware de fictieve verkoopprijs op peildatum 01-01-2018. De gemeente stelt aan de hand van verschillende elementen de hoogte van de WOZ waarde vast. In de meeste gevallen maakt de gemeente gebruik van de huurwaardekapitalisatiemethode (HWK-methode) of de gecorrigeerde vervangingswaardemethode (GVW-methode). Bij de HWK-methode hanteert de gemeente vaak een verkeerde huurwaarde, een te laag leegstandpercentage en/ of een te hoge kapitalisatiefactor. Hierdoor ontvangt u een te hoge WOZ waarde. Bij de GVW-methode gaat het vaak verkeerd bij het vaststellen van de herbouwwaarde, de technische- en functionele afschrijving en het toekennen van te veel primaire meters grond aan het hoofdgebouw. Heeft u het vermoeden dat één of meerdere van bovenstaande elementen onjuist zijn meegenomen in de waardering, dan is dat een goede reden om bezwaar aan te tekenen.

 

Procedure WOZ-bezwaar

WOZ-Consultants heeft namens vele bedrijfseigenaren succesvol bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de WOZ waarde. Voordat wij namens u bezwaar aantekenen beoordelen onze taxateurs via een gratis waarde-check of de WOZ waarde te hoog is vastgesteld. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ waarde te hoog is kunnen wij namens u bezwaar indienen tegen de WOZ-beschikking bij de gemeente. Hiervoor dient u WOZ-Consultants te machtigen. Na ontvangst van de machtiging, de overeenkomst en een kopie van het aanslagbiljet tekenen wij namens u bezwaar aan.

 

Kosten

Bij een verlaging van de WOZ waarde betaalt de gemeente, via een wettelijke regeling, onze kosten. Zelf betaalt u slechts 25% van het lokale behaalde belastingvoordeel excl. BTW voor het desbetreffende jaar. Lukt het ons niet om de WOZ waarde te verlagen? Dan nemen wij ons verlies en brengen wij geen kosten bij u in rekening!

 

Inschrijven

Wilt u de WOZ waarde laten controleren op juistheid? Uiteraard is het ook mogelijk om u via e-mail of telefonisch aan te melden.

 

Meer informatie

Wenst u meer informatie te krijgen over de bezwaarprocedure? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op.

 

Downloads

Voor het downloaden van de machtiging, overeenkomst of onze flyer klik hier.

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling: 8,5
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak