WOZ belegger in vastgoed

Wij helpen u met het verlagen van de WOZ-waarde van uw beleggingspanden.

  • No cure no pay
  • U kunt bezwaar aanvragen binnen 6 weken na dagtekening
  • Onze taxateurs controleren of de WOZ-waarde te hoog is

WOZ-bezwaar voor beleggers in vastgoed

Als eigenaar van verhuurde panden heeft de hoogte van de WOZ-waarde meerdere consequenties voor u. De WOZ-waarde van uw panden vormt de grondslag voor de vermogensrendementsheffing in box 3. Ook bepaalt de hoogte van de WOZ-waarde hoe ver u kunt afschrijven. Als belegger kunt u vaak slechts afschrijven tot de WOZ-waarde van het gebouw. Bent u zelf ook de gebruiker van het pand, dan mag u afschrijven tot de helft van de WOZ-waarde. Belegt u via een BV dan bepaalt de omvang van uw vastgoed, de totale WOZ-waarde van uw panden, of u door de Belastingdienst wordt gezien als “vastgoed BV” met alle gevolgen voor de overdrachtsbelasting van dien.

Met een lagere WOZ waarde van uw pand betaalt u minder OZB, minder waterschapsbelasting en minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Ook heeft een lagere WOZ waarde positieve gevolgen voor uw bedrijfsresultaat.

No cure, no pay

Bij een verlaging van de WOZ-waarde betaalt de gemeente onze kosten via een wettelijke regeling. Zelf betaalt u slechts 25% excl. BTW van het lokale behaalde belastingvoordeel voor het desbetreffende jaar. Lukt het ons niet om de WOZ-waarde te verlagen? Dan nemen wij ons verlies en brengen wij geen kosten bij u in rekening.

Voor wie?

  • Vastgoedbeleggers

Informatiesheets

Open de factsheets en bekijk onze referenties, feitjes en voordelen per categorie.

factsheet_onderwijs
Sport
factsheet_zorg
Zorg
factsheet_onderwijs
Onderwijs
factsheet_agrarisch
Agrarisch
Recreatie