Zakelijk

Wij helpen u met het verlagen van de WOZ-waarde van uw bedrijfspand, agrarisch vastgoed, incourant vastgoed én woningcorporaties.

 • No cure no pay
 • U kunt bezwaar aanvragen binnen 6 weken na dagtekening
 • Onze taxateurs controleren of de WOZ-waarde te hoog is

WOZ-bezwaar voor bedrijfsmatig vastgoed

Het vaststellen van de WOZ-waarden van bedrijfspanden, agrarisch- en incourant vastgoed is een ingewikkeld proces omdat er allerlei juridische uitzonderingen en vrijstellingen van toepassing kunnen zijn. Hierdoor wordt de WOZ-waarde vaak als vast gegeven aanvaard en niet door de eigenaar of zijn accountant betwist. Dit is zonde want vaak is een verlaging van de WOZ-waarde wel mogelijk.

Met een lagere WOZ-waarde betaalt u minder OZB, minder waterschapsbelasting en minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Ook kan een lagere WOZ-waarde positieve gevolgen hebben voor uw bedrijfsresultaat.

No cure, no pay

Bij een verlaging van de WOZ-waarde betaalt de gemeente, via een wettelijke regeling, onze kosten. Zelf betaalt u slechts 40% excl. BTW van het lokale behaalde belastingvoordeel voor het desbetreffende jaar. Lukt het ons niet om de WOZ-waarde te verlagen? Dan nemen wij ons verlies en brengen wij geen kosten bij u in rekening.

Voor wie?

 • Ondernemers
 • Huurders bedrijfspand
 • Woningcorporaties
 • Agrarisch vastgoed
 • Incourant vastgoed
 • Sportcomplexen
 • Vastgoedbeleggers
 • Accountants
 • Makelaars
 • Notarissen

Eigenaar bedrijfspand

In de meeste gevallen maakt de gemeente gebruik van de huurwaardekapitalisatiemethode (HWK-methode) of de gecorrigeerde vervangingswaardemethode (GVW-methode). Bij de HWK-methode hanteert de gemeente vaak een verkeerde huurwaarde en/of een te laag leegstandspercentage en/of een te hoge kapitalisatiefactor. Hierdoor wordt de WOZ-waarde te hoog vastgesteld.

Met een lagere WOZ-waarde van uw pand betaalt u minder OZB, minder waterschapsbelasting en minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Ook heeft een lagere WOZ waarde positieve gevolgen voor uw bedrijfsresultaat. WOZ-infodesk heeft namens vele bedrijfseigenaren succesvol bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de WOZ waarde.

Succesvolle besparingen

Informatiesheets

Open de factsheets en bekijk onze referenties, feitjes en voordelen per categorie.

factsheet_onderwijs
Sport
factsheet_zorg
Zorg
factsheet_onderwijs
Onderwijs
factsheet_agrarisch
Agrarisch
Recreatie

Samenwerken met WOZ-Consultants?

WOZ-Consultants werkt met diverse marktpartijen samen, zoals accountantskantoren, notariskantoren, makelaars en hypotheekverstrekkers. Door onze gezamenlijke inspanningen zijn al ruim 100.000 objecten in waarde verlaagd.

Wat kunt u voor uw klant betekenen?

U biedt uw klanten een uitstekende service door een samenwerking met ons aan te gaan. U en uw klant hebben op elk moment inzage in het dossier, middels onze WOZ-applicatie “WOZ-4All’. Wijzigt er iets in het dossier, dan ontvangen u en uw klant hierover via e-mail een bericht. Zo blijft u op de hoogte van de vorderingen in het dossier.

Wilt u meer informatie, een afspraak bij u op kantoor of direct aan de slag met de WOZ? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.