WOZ bezwaar sportcomplexen

Wij helpen u met het verlagen van de WOZ-waarde van uw sportcomplex.

  • No cure no pay
  • U kunt bezwaar aanvragen binnen 6 weken na dagtekening
  • Onze taxateurs controleren of de WOZ-waarde te hoog is

WOZ-bezwaar voor sportcomplexen

Bijna iedere sportvereniging krijgt ermee te maken: belasting betalen.

Veel penningmeesters van verenigingen zullen dit ervaren als een noodzakelijk gegeven. Na betaling van deze belastingen gaat de penningmeester vaak hard aan de slag om de financiële uitdagingen voor dat seizoen voor elkaar te krijgen. Niet wetende dat hij of zij waarschijnlijk de eerste besparing voor de verenigingskas heeft gemist.

Veel lokale heffingen, zoals de onroerende zaakbelasting (OZB), waterschapslasten en in enkele gevallen ook het rioolrecht zijn afhankelijk van de hoogte van de WOZ-waarde. Dit geldt alleen als u gebruiker bent van het sportcomplex. Als eigenaar en gebruiker betaalt u niet alleen eigenarenbelasting maar ook gebruikersbelasting. Uit intern onderzoek van de KNVB blijkt zelfs dat 60% van de voetbalclubs een te hoge waardering hadden. Een kritische blik naar deze waardering kan dus zeer lonend zijn!

No cure, no pay

Bij een verlaging van de WOZ-waarde betaalt de gemeente, via een wettelijke regeling, onze kosten. Zelf betaalt u slechts 40% excl. BTW van het lokale behaalde belastingvoordeel voor het desbetreffende jaar. Lukt het ons niet om de WOZ-waarde te verlagen? Dan nemen wij ons verlies en brengen wij geen kosten bij u in rekening.

Informatiesheets

Open de factsheets en bekijk onze referenties, feitjes en voordelen per categorie.

factsheet_onderwijs
Sport