WOZ-beroep woning

Is uw WOZ-bezwaar afgewezen? Wij beoordelen voor u of het kansrijk is om in beroep te gaan.

WOZ-beroep aantekenen

Nadat u een uitspraak op bezwaar heeft, ontvangen kunt u hiertegen beroep aantekenen bij de rechtbank. Beroep is mogelijk als de uitspraak op bezwaar handhavend is of als u vindt dat de gemeente de WOZ-waarde onvoldoende heeft verlaagd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken. Dit betekent dat het beroepschrift binnen zes weken na de dagtekening van de uitspraak op bezwaar bij de rechtbank binnen moet zijn. In de uitspraak staat hoe en bij welke rechtbank u het beroepschrift moet indienen.

Argumenten WOZ-beroep

De gemeente moet in de uitspraak op bezwaar aannemelijk maken dat de waarde, welke zij voor uw woning heeft vastgesteld, de juiste waarde is. Dit doet de gemeente aan de hand van verkoopcijfers van soortgelijke verkochte woningen in de buurt. De gemeente moet hierbij rekening houden met de onderlinge verschillen tussen de beschikbare verkoopcijfers en uw woning. Hierbij kunt u denken aan verschillen in:

  • Woonoppervlak
  • Perceeloppervlakte
  • Onderhoud
  • Luxe
  • Uitstraling
  • Ligging

Als u denkt dat de gemeente niet of onvoldoende met deze elementen rekening heeft gehouden, is dit een goede reden voor beroep.

Procedure WOZ-beroep

WOZ-Consultants voert namens vele belanghebbenden beroepsprocedures.

Bij de beroepsprocedure wordt, indien van belang voor de procedure, een deskundigenrapport inclusief taxatiekaart toegevoegd. Dit rapport wordt opgesteld door een taxateur die gespecialiseerd is in het waarderen conform de Wet WOZ. Hierdoor heeft uw beroep veel meer kans van slagen.

In maar liefst 90% van de door ons gevoerde beroepsprocedures wordt de WOZ-waarde verlaagd!

Ook namens u kan WOZ-Consultants beroep aantekenen. Voordat wij beroep indienen beoordelen onze taxateurs eerst of er sprake is van een te hoge WOZ-waarde. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld, dienen wij namens u beroep in.

Het enige wat u hoeft te doen is een kopie van de uitspraak op bezwaar en een ondertekende machtiging en overeenkomst naar ons toe te sturen. Wij regelen de rest.

Beroepsprocedure aanvragen

Vul uw gegevens in om een beroepsprocedure aan te vragen.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.