Energiebelasting

Te veel betaalde energiebelasting terugvragen? Iedereen in Nederland betaalt energiebelasting. Als gevolg van de complexe spelregels wordt er in de praktijk vaak te veel belasting geheven. Wij helpen u graag de te veel betaalde belasting terug te vorderen samen met onze partner Energiebelasting-check.nl.

  • Gratis bespaarcheck
  • No cure, no pay
  • Professioneel en persoonlijk

Wilt u weten of ook u kunt besparen op de teruggaaf energiebelasting? Start dan nu de gratis bespaarcheck.

START GRATIS BESPAARCHECK

Teruggave energiebelasting

Heeft u recht op teruggave? Een grote kans dat u zich dat nog nooit heeft afgevraagd. Laat staan dat u dat heeft laten controleren. Wij bieden u de kans om succesvol en risicovrij aanspraak te maken op teruggave. Dit kan namelijk flink oplopen!

Heeft u objecten in uw portefeuille die u inclusief elektriciteit verhuurt? Dan maakt u mogelijk aanspraak op een teruggave. Onze specialisten kunnen dit snel voor u checken en efficiënt voor u regelen.

Gemakkelijk uw teruggave indienen

Energiebelasting-check.nl kan uw verzoek om teruggave energiebelasting snel en accuraat voor u verzorgen. Naast uw gegevens hebben wij daar twee dingen voor nodig: de WOZ-aanslagen en de jaarafrekeningen van het energiebedrijf. Het aanvraagtraject omvat doorgaans zo’n tien weken.

energiebelasting

Betaalt u energiebelasting?

Iedereen die gas en elektra gebruikt betaalt energiebelasting. U betaalt dit automatisch aan de energieleverancier, die het weer afdraagt aan de Belastingdienst. Deze belasting omvat ca. 1/3e van het volledige gas- en elektratarief.

Heeft u recht op teruggave?

Het wel of niet met succes terugvorderen van energiebelasting is afhankelijk van veel feiten en omstandigheden. De teruggave is alleen van toepassing op stroom en aansluitingen met een verblijfsfunctie. De hoogte ervan hangt vooral af van het aantal woningen achter één verbruiksmeter. U kunt de teruggave over de laatste 5 jaar aanvragen. Dit kan zelfs voor 5 jaar terug in de tijd en u hoeft er niets aan te doen.