Sportcomplexen

Sportverenigingen en WOZ-waarde

Bijna iedere sportvereniging krijgt ermee te maken: belasting betalen.

Veel penningmeesters van verenigingen zullen dit ervaren als een noodzakelijk gegeven. Na betaling van deze belastingen gaat de penningmeester vaak hard aan de slag om de financiële uitdagingen voor dat seizoen voor elkaar te krijgen. Niet wetende dat hij of zij waarschijnlijk de eerste besparing voor de verenigingskas heeft gemist.

 

Veel lokale heffingen, zoals de onroerende zaakbelasting (OZB), waterschapslasten en in enkele gevallen ook het rioolrecht zijn afhankelijk van de hoogte van de WOZ-waarde. Dit geldt alleen als u gebruiker bent van het sportcomplex. Als eigenaar en gebruiker betaalt u niet alleen eigenarenbelasting maar ook gebruikersbelasting. Uit internonderzoek van de KNVB blijkt zelfs dat 60% van de voetbalclubs een te hoge waardering hadden. Een kritische blik naar deze waardering kan dus zeer lonend zijn!

 

U kunt zelf bezwaar maken tegen deze beschikking, echter de waardering van een sportaccommodatie in het kader van de WOZ is in veel gevallen gecompliceerd, waardoor er relatief veel fouten worden gemaakt. Daarom bieden wij geheel op basis van no cure, no pay onze dienstverlening aan.

 

Hoe kan ons team van specialisten uw vereniging ondersteunen?

Na een uitgebreide WOZ-Check dienen wij namens uw vereniging een bezwaarschrift in bij de gemeente. In de meeste gevallen komt er een deskundige taxateur het complex ter plaatse opnemen en een taxatierapport ter onderbouwing van het bezwaarschrift opstellen. Ook nadat de uitspraak binnen is wordt er door ons gekeken of de gemeente naar tevredenheid heeft gehandeld. De vervolgstappen worden samen met u doorgesproken.

 

Het opstellen van een bezwaarschrift en taxatierapport is voor de vereniging geheel gratis. Er wordt 25% (excl. BTW) succesfee van het genoten belastingvoordeel in rekening gebracht bij een succesvolle procedure. 

 

 

 


 

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling: 8,5
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak