Opnameformulier

Meest gestelde vragen bij het invullen van het opnameformulier.

Informatie over het invullen van het opnameformulier

Onlangs heeft u het verzoek ontvangen om het opnameformulier in te vullen. Het opnameformulier draagt bij aan een goede waardering van uw woning. Wij stellen u in dit formulier om meer informatie over uw woning. Het is niet verplicht om het opnameformulier in te vullen of foto’s toe te sturen. echter kan de informatie een bijdrage leveren aan de procedure. Als wij bezwaar maken omdat uw woning bijvoorbeeld verouderde voorzieningen heeft, dan zullen wij hiervoor bewijs moeten leveren.

Om u te helpen het opnameformulier zo volledig mogelijk in te vullen hebben, treft u hieronder een korte uitleg aan.

Inloggen
Inloggen kan via onze website door rechtsboven in het scherm op inloggen te klikken. Uw gebruikersnaam is uw e-mailadres, het wachtwoord is per e-mail aan u toegestuurd. Heeft u deze niet ontvangen, neem dan contact met ons op.

Als u bent ingelogd en u niet direct in uw dossier terecht komt, klik dan op uw adres. Het dossier opent dan.

Opnameformulier en foto’s uploaden
Het opnameformulier staat in uw dossier onder het tabblad Opname. Nadat u onderaan de pagina op de knop Opslaan heeft geklikt, zijn de gegevens opgeslagen. Het tabblad Opname kleurt dan oranje. 

Foto’s kunt u onder het tabblad Foto’s uploaden of in het opnameformulier toevoegen. De foto’s verschijnen dan direct in uw scherm. Beide manieren is mogelijk. Let op: ons systeem accepteert enkel .JPG bestanden.

Is het tabblad Opname oranje gekleurd en zijn de foto’s zichtbaar, dan hebben wij de gegevens in goede orde ontvangen. Wij zien deze gegevens zodra wij uw bezwaar verder gaan behandelen. Mocht de taxateur nog vragen hebben over het opnameformulier, dan wordt er contact met u opgenomen.

Het opnameformulier

Omdat het formulier ook door onze taxateurs wordt gebruikt, start het formulier bij u met punt B.

Voor alle vragen geldt dat wanneer u het antwoord niet weet, u deze vraag kunt overslaan. Dit is geen probleem.

B. Taxatieverslag/objectkenmerken
Het taxatieverslag vragen wij op bij de gemeente. Als deze beschikbaar is, vindt u deze onder het tabblad Dossier. Staat het taxatieverslag er niet tussen, dan hebben wij deze nog niet ontvangen. U kunt in dit geval B overslaan.

C. Object binnen
In deze rubriek stellen wij u een aantal vragen over de binnenzijde van uw woning. Als u de exacte bouwjaren niet weet dan kunt u ook een indicatie geven van het bouwjaar en eventueel een foto van de badkamer en/of keuken uploaden.

D. Technische installaties
Voor ons is het belangrijk om te weten op welke wijze u uw woning verwarmt. Bij de elektrische installatie vragen wij u een cijfer te geven voor de meterkast en bedrading in uw woning. Vindt u deze vraag moeilijk te beantwoorden, laat deze vraag dan gerust open.

E. Object buiten
Voor de waardebepaling speelt zowel de binnen- als buitenzijde van uw woning een rol. Om die reden willen wij graag meer informatie over de buitenzijde van uw woning.

F. Object bouwkundig
Als het bij u niet bekend is hoe uw woning is geïsoleerd, dan kunt u dit vermelden onderaan in het opmerkingenveld.

G. Ligging
De ligging van uw woning is zeer belangrijk voor de waarde van uw woning. Hierbij is van belang te kijken naar hoe uw woning is gelegen ten opzichte van andere woningen in de buurt. Geeft u een ander cijfer dan een 3, dan is het belangrijk om in het opmerkingenveld te noteren waarom u de ligging van uw woning beter of slechter vindt dan gemiddeld.

H. Gebreken en waardedrukkende aspecten
In deze rubriek kunt aanvinken of er nog andere aspecten een rol spelen die de waarde van uw woning naar beneden trekken. Eventuele algemene opmerkingen kunt u kwijt in het opmerkingenveld.

Foto’s 
Onderaan de pagina kunt u foto’s uploaden. Lukt dit niet, dan kunt u de foto’s uploaden in het tabblad Foto’s.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Onze klantenservice is van maandag t/m vrijdag van 08:30 t/m 17:00 uur telefonisch of per mail bereikbaar.

026-4721076