WOZ-bezwaar maken woning

Gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning.

WOZ-bezwaar maken woning

Heeft u het vermoeden dat ook uw WOZ-waarde niet klopt? WOZ-Consultants is de WOZ-specialist voor het indienen van bezwaren namens huiseigenaren. Blijkt de WOZ-waarde te laag, dan tekenen wij namens u bezwaar aan voor uw woning.

Voordat wij namens u bezwaar maken, beoordelen onze taxateurs of de WOZ-waarde te laag is. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ-waarde te laag is vastgesteld, kunnen wij namens u bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking bij de gemeente. Met dit bezwaar heeft u meer kans op een verhoging van de WOZ-waarde.

Hiervoor dient u WOZ-Consultants te machtigen. Na ontvangst van de machtiging, de overeenkomst en een kopie van het aanslagbiljet tekenen wij namens u bezwaar aan.

In de periode vanaf half januari tot begin maart versturen alle gemeenten in Nederland de zogenaamde WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke belastingen. Weten wanneer dit voor uw gemeente geldt? Bekijk de gemeentepagina.

Argumenten WOZ-bezwaar

De WOZ-waarde van uw woning is het bedrag waarvoor u de woning op waardepeildatum volgens de gemeente kon verkopen. De WOZ-waarde is als het ware de fictieve verkoopprijs op peildatum van het betreffende jaar.

De gemeente stelt aan de hand van verschillende elementen de hoogte van de WOZ-waarde vast. Hierbij kijkt de gemeente naar prijzen van soortgelijke (recent verkochte) woningen in de buurt. De gemeente moet hierbij rekening houden met de onderlinge verschillen tussen de beschikbare verkoopcijfers en uw woning. Hierbij kunt u denken aan verschillen in:

  • inhoud
  • perceeloppervlakte
  • onderhoud
  • luxe
  • uitstraling
  • ligging

Als u denkt dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met deze elementen is dat een goed argument om bezwaar te maken voor uw woning. Een hogere WOZ-waarde kan gunstig zijn bij een eventuele verkoop van uw woning of de huur die u als verhuurder in rekening kunt brengen bij uw huurder. U kunt gratis bezwaar maken voor uw woning binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.

Direct gratis online bezwaar maken

  • Binnen 3 minuten klaar
  • Meer dan 100.000 klanten gingen u voor
  • 85% succesvol

Heeft u vragen of hulp nodig?

Onze klantenservice is van maandag t/m vrijdag van 08:30 t/m 17:00 uur telefonisch of per mail bereikbaar.

026-4721076