WOZ notarissen

Notarissen besparen erfgenamen veel geld door hen te wijzen op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde van de geërfde woning.

Een notaris is scherp op de WOZ waarde

Als notaris heeft u op verschillende momenten te maken met de WOZ waarden van panden. U ziet in veel gevallen de WOZ waarde al voorbij komen bij het opstellen van de verklaring van erfrecht en de afwikkeling van het testament. Ook heeft u bij het passeren van een pand zicht op de WOZ waarde en de verkoopwaarde van het pand.

Woning erven

Notarissen besparen erfgenamen veel geld door hen te wijzen op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde van de geërfde woning. Onze taxateurs beoordelen of de WOZ waarde juist is vastgesteld.

Bij het erven van een woning is de WOZ waarde de grondslag voor de erfbelasting. Het komt vaak voor dat de WOZ waarde van een pand te hoog is vastgesteld. Erfgenamen betalen dan meer erfbelasting dan noodzakelijk. Dit financiële nadeel loopt al snel in de (tien)duizenden euro’s.

Meer over woning erven

Verkoop panden

Notarissen zien het als er grote verschillen zijn tussen WOZ waarde en verkoopwaarde van een pand. Meestal heeft de gemeente dan de WOZ waarde te hoog vastgesteld. In dit geval besparen notarissen kopers veel geld door hen te wijzen op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde van het zojuist gekochte pand.

Meer over WOZ-bezwaar woning

Meer over WOZ-bezwaar bedrijfspand

Het komt ook voor dat fraude de oorzaak is van een groot verschil tussen WOZ waarde en verkoopwaarde van een pand. WOZ-Consultants controleert voor u de WOZ waarde van het pand door middel van een taxatie. Daarmee kunt u beter beoordelen of u een fraude-melding moet doen. Deze taxatie kost €320,- (excl btw)

Samenwerken met WOZ-Consultants

Neem contact op via onderstaand formulier om samen te kijken hoe we al uw klanten een gratis WOZ-bezwaar kunnen aanbieden.

Samenwerken met WOZ-Consultants?

WOZ-Consultants werkt met diverse marktpartijen samen, zoals accountantskantoren, notariskantoren, makelaars en hypotheekverstrekkers. Door onze gezamenlijke inspanningen zijn al ruim 100.000 objecten in waarde verlaagd.

Wat kunt u voor uw klant betekenen?

U biedt uw klanten een uitstekende service door een samenwerking met ons aan te gaan. U en uw klant hebben op elk moment inzage in het dossier, middels onze WOZ-applicatie “WOZ-4All’. Wijzigt er iets in het dossier, dan ontvangen u en uw klant hierover via e-mail een bericht. Zo blijft u op de hoogte van de vorderingen in het dossier.

Wilt u meer informatie, een afspraak bij u op kantoor of direct aan de slag met de WOZ? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.