WOZ-waarde en de notaris

Een notaris is scherp op de WOZ waarde

Als notaris heeft u op verschillende momenten te maken met de WOZ waarden van panden. U ziet in veel gevallen de WOZ waarde al voorbij komen bij het opstellen van de verklaring van erfrecht en de afwikkeling van het testament. Ook heeft u bij het passeren van een pand zicht op de WOZ waarde en de verkoopwaarde van het pand.

 

Woning erven

Notarissen besparen erfgenamen veel geld door hen te wijzen op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde van de geërfde woning. Onze taxateurs beoordelen of de WOZ waarde juist is vastgesteld.

 

Bij het erven van een woning is de WOZ waarde de grondslag voor de erfbelasting. Het komt vaak voor dat de WOZ waarde van een pand te hoog is vastgesteld. Erfgenamen betalen dan meer erfbelasting dan noodzakelijk. Dit financiële nadeel loopt al snel in de (tien)duizenden euro’s.

 

Meer over woning erven

 

Verkoop panden

Notarissen zien het als er grote verschillen zijn tussen WOZ waarde en verkoopwaarde van een pand. Meestal heeft de gemeente dan de WOZ waarde te hoog vastgesteld. In dit geval besparen notarissen kopers veel geld door hen te wijzen op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde van het zojuist gekochte pand. 

 

Meer over WOZ-bezwaar woning

Meer over WOZ-bezwaar bedrijfspand

 

Het komt ook voor dat fraude de oorzaak is van een groot verschil tussen WOZ waarde en verkoopwaarde van een pand. WOZ-Consultants controleert voor u de WOZ waarde van het pand door middel van een taxatie. Daarmee kunt u beter beoordelen of u een fraude-melding moet doen. Deze taxatie kost €320,- (excl btw)

 

Samenwerken met WOZ-Consultants

Neem contact op met één van onze medewerkers om samen te kijken hoe we al uw klanten een gratis WOZ-bezwaar kunnen aanbieden. Bel hiervoor: 026-4721076 of meld u online aan.

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling: 8,5
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak