Gratis bezwaar maken tegen de WOZ waarde van uw woning

WOZ waarde eigen woning

De hoogte van de WOZ waarde bepaalt ook de hoogte van diverse belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb), inkomstenbelasting (eigenwoningforfait) en de waterschapsbelasting. Een te hoge WOZ waarde zorgt er dus voor dat u te veel belasting betaalt. Via de belastingvoordeel calculator kunt u berekenen hoeveel voordeel u behaalt als de WOZ waarde daalt. Gemiddeld stelt een gemeente voor 5% van het aantal woningen de WOZ waarde te hoog vast. 

 

 

Argumenten WOZ bezwaar

De WOZ waarde van uw woning is het bedrag waarvoor u de woning op waardepeildatum volgens de gemeente kon verkopen. De WOZ waarde is als het ware de fictieve verkoopprijs op peildatum 01-01-2018. De gemeente stelt aan de hand van verschillende elementen de hoogte van de WOZ waarde vast. Hierbij kijkt de gemeente naar prijzen van soortgelijke, (recent verkochte) woningen in de buurt. De gemeente moet hierbij rekening houden met de onderlinge verschillen tussen de beschikbare verkoopcijfers en uw woning. Hierbij kunt u denken aan verschillen in inhoud, perceeloppervlakte, onderhoud, luxe, uitstraling en ligging. Als u denkt dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met deze elementen is dat een goed argument om bezwaar aan te tekenen.

 

Procedure WOZ bezwaar

WOZ-Consultants is de WOZ specialist voor het indienen van bezwaren namens huiseigenaren. Voordat wij namens u bezwaar aantekenen beoordelen onze taxateurs of de WOZ waarde te hoog is. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ waarde te hoog is vastgesteld kunnen wij namens u bezwaar indienen tegen de WOZ-beschikking bij de gemeente. Hiervoor dient u WOZ-Consultants te machtigen. Na ontvangst van de machtiging, de overeenkomst en een kopie van het aanslagbiljet tekenen wij namens u bezwaar aan.

 

 Het kost u niets!

Als de WOZ waarde wordt verlaagd betaalt de gemeente, via een wettelijke regeling, onze kosten. Lukt het ons niet om de WOZ waarde te verlagen, dan nemen wij ons verlies. Kortom, het inschakelen van WOZ-Consultants kost u niets! U kunt er enkel financieel op vooruit gaan.

 

 Start gratis WOZ bezwaar

Wilt u de WOZ waarde gratis laten controleren op juistheid? Schrijf u dan in via het online intakeformulier op de homepage. Uiteraard is het ook mogelijk om u via e-mail of telefonisch aan te melden.

 

Downloads

- Machtiging

- Overeenkomst

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling: 8,5
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak