WOZ-bezwaar agrarisch onroerend goed

WOZ waarde agrarisch onroerend goed

Onder agrarisch onroerend goed vallen veel soorten WOZ-objecten, zoals boerderijen, kassen, tuincentra en maneges. Het vaststellen van de WOZ waarde van agrarisch vastgoed is zeer specialistisch werk. In veel gevallen zijn deze objecten te hoog getaxeerd, omdat er vaak bijzondere vrijstellingen van toepassing zijn. Daarnaast is er een keur aan jurisprudentie aanwezig welke uitzonderingen bevatten op de geldende regels. WOZ-Consultants heeft taxateurs in dienst die zich deze materie eigen hebben gemaakt.

 

Met een lagere WOZ waarde van uw pand betaalt u minder OZB, minder waterschapsbelasting en minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Ook kan een lagere WOZ waarde positieve gevolgen hebben voor uw bedrijfsresultaat.

 

Argumenten WOZ-bezwaar

De redenen om tot een verlaging van agrarisch onroerend goed te komen zijn zeer divers en erg uiteenlopend. Een veel voorkomende fout bij de gemeente is dat zij teveel grond toekent aan de woning terwijl er sprake is van de cultuurgrondvrijstelling. Ook een foutieve registratie van de objectkenmerken is een veel voorkomend probleem. Dit zijn enkele argumenten om bezwaar aan te tekenen tegen de hoogte van de WOZ waarde.

 

Procedure WOZ-bezwaar

WOZ-Consultants heeft namens vele bezitters van agrarisch onroerend goed succesvol bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de WOZ waarde. Voordat wij namens u bezwaar aantekenen beoordelen onze taxateurs gratis of de WOZ waarde te hoog is vastgesteld. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ waarde te hoog is kunnen wij namens u bezwaar indienen tegen de WOZ-beschikking bij de gemeente. Hiervoor dient u WOZ-Consultants te machtigen. Na ontvangst van de machtiging, de overeenkomst en een kopie van het aanslagbiljet tekenen wij namens u bezwaar aan.

 

Kosten

Bij een verlaging van de WOZ waarde betaalt de gemeente, via een wettelijke regeling, onze kosten. Zelf betaalt u slechts 25% van het lokale behaalde belastingvoordeel excl. BTW voor het desbetreffende jaar. Lukt het ons niet om de WOZ waarde te verlagen? Dan nemen wij ons verlies en brengen wij geen kosten bij u in rekening!

 

Inschrijven

Wilt u de WOZ waarde laten controleren op juistheid? Uiteraard is het ook mogelijk om u via e-mail of telefonisch aan te melden.

Meer informatie

Wenst u meer informatie te krijgen over de bezwaarprocedure? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op.

 

Downloads

Voor het downloaden van de machtiging, overeenkomst of onze flyer klik hier.

 

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling: 8,5
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak