WOZ bezwaar afgewezen? Teken WOZ beroep aan

WOZ-beroep aantekenen

Nadat u een uitspraak op bezwaar heeft ontvangen kunt u hiertegen beroep aantekenen bij de rechtbank. Beroep is mogelijk als de uitspraak op bezwaar handhavend is of als u vindt dat de gemeente de WOZ waarde onvoldoende heeft verlaagd. De beroepstermijn bedraagt zes weken, dit betekent dat u zes weken de tijd heeft na ontvangst van de uitspraak om beroep in te stellen bij de rechtbank. In de uitspraak staat hoe en bij welke rechtbank u het beroepschrift moet indienen.

 

Argumenten WOZ-beroep

De gemeente moet in de uitspraak op bezwaar aannemelijk maken dat de waarde, welke zij voor uw woning heeft vastgesteld, de juiste waarde is. Dit doet de gemeente aan de hand van verkoopcijfers van soortgelijke verkochte woningen in de buurt. De gemeente moet hierbij rekening houden met de onderlinge verschillen tussen de beschikbare verkoopcijfers en uw woning. Hierbij kunt u denken aan de verschillen in inhoud, perceeloppervlakte, onderhoud, luxe, uitstraling en ligging. Als u denkt dat de gemeente niet of onvoldoende met deze elementen rekening heeft gehouden is dit een goede reden voor beroep.

 

Procedure WOZ-beroep

WOZ-Consultants voert namens vele belanghebbenden beroepsprocedures. Bij de beroepsprocedure wordt een taxatierapport inclusief taxatiekaart gevoegd. Dit rapport wordt opgesteld door een taxateur die gespecialiseerd is in de wet WOZ. Hierdoor heeft u beroep veel meer kans van slagen. In maar liefst 90% van de door ons gevoerde beroepsprocedures wordt de WOZ waarde verlaagd!

 

Ook namens u kan WOZ-Consultants beroep aantekenen. Voordat wij beroep indienen beoordelen onze taxateurs eerst of er sprake is van een te hoge WOZ waarde. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ waarde te hoog is vastgesteld, dienen wij namens u beroep in. Het enige wat u hoeft te doen is een kopie van de uitspraak op bezwaar, een ondertekende machtiging en overeenkomst aan ons toe te sturen. De rest regelt WOZ-Consultants.

 

 Het kost u niets!

Als de WOZ waarde wordt verlaagd door de rechtbank dan veroordeelt de rechter, de gemeente via een wettelijke regeling in onze kosten. Lukt het ons niet om de WOZ waarde te verlagen, dan nemen wij ons verlies. Kortom, het inschakelen van WOZ-Consultants kost u niets! U kunt er enkel financieel op vooruit gaan.

 

Downloads

- Machtiging

- Overeenkomst

 

Meer informatie

Wenst u meer informatie te krijgen over de beroepsprocedure? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op.

 

 

Naam *

Adres *

Woonplaats *

Telefoon *

E-mail *

Gemeente *

Datum uitspraak

WOZ volgens gemeente

WOZ volgens u

Opmerkingen

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling:
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak