WOZ-bezwaar maken voor beleggers in vastgoed

WOZ waarden bij verhuurde panden

Als eigenaar van verhuurde panden heeft de hoogte van de WOZ waarde meerdere consequenties voor u. De WOZ waarde van uw panden vormt de grondslag voor de vermogensrendementsheffing in box 3. Ook bepaalt de hoogte van de WOZ waarde hoe ver u kunt afschrijven. Als belegger kunt u vaak slechts afschrijven tot de WOZ waarde van het gebouw. Benut u zelf ook de gebruiker van het pand, dan mag u afschrijven tot de helft van de WOZ waarde. Belegt u via een BV dan bepaalt de omvang van uw vastgoed, de totale WOZ waarde van uw panden, of u door de Belastingdienst wordt gezien als “vastgoed BV” met alle gevolgen voor de overdrachtsbelasting van dien.


Te hoge WOZ waarde

De WOZ waarde van verhuurde panden beïnvloedt de hoogte van de vennootschapsbelasting, vermogensrendementsheffing en gemeentelijke belastingen. WOZ-Consultants taxeert uw verhuurde panden en maakt bezwaar tegen de WOZ waarde waar nodig is.

 

Bekijk onze ervaringen en kijk op onze website over de verhuurdersheffing. Neem contact op met één van onze accountmanagers: 026-4721076.


Uw vastgoed fiscaal vormgeven

U kunt veel geld besparen door uw vastgoedportefeuille fiscaal goed vorm te geven. WOZ-Consultants onderzoekt hoe u uw vastgoedportefeuille in relatie tot de Wet WOZ het beste kunt vormgeven. Samen met u kunnen wij uw vastgoedportefeuille optimaliseren. Deze optimalisatie levert in veel gevallen duizenden tot tienduizenden euro's per jaar op. Neem voor deze maatwerk-dienstverlening contact op met één van onze medewerkers: 026-4721076.


Verkoop van verhuurde panden

De Belastingdienst gebruikt de WOZ waarde om de overdrachtbelasting te controleren. Omdat de WOZ waarde uitgaat van onverhuurde staat kunnen hieromtrent misverstanden ontstaan met de Belastingdienst. Als dit voorkomt, staat WOZ-Consultants u graag bij.

 

Download

Inlichtingenformulier commercieel vastgoed

Start WOZ-bezwaar Bereken uw voordeel Contact opnemen Klantbeoordeling: 8,5
Waarom WOZ-Consultants?
  • Gratis WOZ check
  • 85% succesvol
  • Landelijke dekking
  • Incl. taxatierapport
Vragen? Wij helpen u graag!
0800-8014

Bekend van: RTL 4 RTL 7 RTL Z NVM BNR nieuwsradio De Zaak